Dinamització del Correllengua a l'Ajuntament

Alumnes d'ESO a l'Ajuntament-

Avui hem rebut el Correllengua al nostre centre. Com tots els anys, el col·legi La Salle obre les seues portes per acollir als alumnes d’altres centres de l’Alcora i a les autoritats. Tots plegats, com a símbol de unió, a l’Alcora celebrem la festa per la llengua en una jornada reivindicativa en la que manifestem l’alegria de compartir la llengua de tots els valencians, mitjà d’expressió i comunicació social.

Els alumnes de tot el centre han viscut aquesta trobada amb plena alegria, decorant el centre amb senyeres, fent cartells i treballant el 9 d’Octubre com a data important per a la Comunitat Valenciana.

L’objectiu d’aquesta jornada festiva, a més de participar amb el Correllengua reivindicatiu per l´ús i normalització de la llengua vernacla, és manifestar l’alegria que ens permet desenvolupar-nos en societat, compartir la llengua i els assoliments que com a valencians hem aconseguit, fruit dels quals és el nostre patrimoni cultural.

El lema d’enguany ens anima a compartir alegries, i la llengua és el millor mitjà per fer-ho. Amb la paraula ens apropem i ens entenem amb tothom, busquem la proximitat, eduquem, ens relacionem, som capaços d’entendres i avançar com a societat.

Els alumnes han rebut a la comitiva sobre les 11 del matí i al pati gran, els alumnes de 4t d’ESO han llegit un manifest, mentre que altres han mostrat cartells que ells mateixa han elaborat durant aquesta setmana; els alumnes de primària s’han encarregat de l’ornamentació amb la col·locació de senyeres pel centre, tant als corredors com a la tanca del pati; i els alumnes més menuts s’han maquillat el rostre amb els colors de la senyera.

Totes aquestes activitats són expressions que ressalten i donen imatges a l’alegria de formar part d’aquesta societat en la que la llengua és part del patrimoni comú heretat, que hem de conservar i hem de transmetre.