Els alumnes de primer d’ESO tenim dos hostes a classe, anomenats Lola i Tronca, que per poder cuidar-les i emportar-se-les a casa el cap de setmana, el primer que hem fet, és conèixer-les.

La professora ens les va presentar per correu i ens va fer una sèrie de qüestions per saber-ne més sobre elles. Si ho resolíem correctament, estàvem capacitats per a cuidar-les, i açò és el que jo he esbrinat: forment part d’una espècie del gènere Phasmatodea, coneguts com a insèctes pal. S’alimenten de rosàcies, nosaltres li podem donar a menjar esbarzers o rosers ja que són les rosàcies més comunes del terme.

Fan una metamorfosi incompleta, ja que al llarg de la seua vida muden de pell diverses vegades; una cosa que m’ha cridat l’atenció és que, tot i quan és una cria, la seua apariència sembla d’adult. Es reprodueixen per partenogènesi, que és una forma de reproducció asexual basada en el desenvolupament de les cèl·lules sexuals femenines no fecundades, és a dir, que Lola i Tronca podrien tindre descendència encara que siguen dos femelles i aquesta descendència seria igual que elles; són ovípares i tenen la capacitat de mimetitzar-se, és a dir,  imitar les branques de les plantes com a sistema de camuflatge o adaptació al entorn; també poden arribar a mesurar fins a 30 centímetres de longitud i es podem trobar normalment en zones càlides.

Amb açò, ja he entrat en la llista dels cuidadors de Lola i Tronca.

                                                                                             Andrea Gallén Monferrer