Amb l’arribada de la primavera, els nostres camps i muntanyes s’omplin de flors i plantes que renaixen després del trist hivern. La vida de nou s’imposa a allò que semblava mort. La Pasqua, la resurrecció de Jesús, així ens ho demostra.

Per experimentar de primera mà aquest esdeveniment, els alumnes de 5é de primària, aprofitant el tema de les plantes dins de l’assignatura de Ciències Naturals, van dur a terme una experiència que consistia en plantar dues llavors en un recipient transparent i observar el naixement d’una nova planta: la transformació d’allò sec, lleig i mort, en una nova vida, fermosa i vigorosa. A més a més, els alumnes van plantar les llavors en diferents materials i en diferents direccions. D’aquesta manera, es van prendre dades del comportament de les llavors i les plantes durant tot el procés en diferents entorns tant a l’hora germinar, com de buscar la llum i de créixer en els seus diferents ambients. Tot un projecte científic que usa, a més a més, les capacitats dels nostres PLS: observar, identificar, comparar, relacionar, classificar, deduir…

D’altra banda, durant el procés, els alumnes de 5é van experimentar els valors de la cura, la perseverança i la preocupació per una nova vida, despertant la curiositat per un fet natural, tant comú al nostre voltant i alhora desapercebut per a molts, com és el naixement d’una nova planta.

Amb aquesta activitat, a més a més, s’han posat de manifest els nostres valors cristians de respecte a l’entorn que ens acull, que considerem un regal de Déu; i la cura i defensa de la vida, siga de la forma que siga.