Foto de família en l'arxiprestal

Morella és una ciutat encisadora tant per la seua situació geogràfica com per la seua hstòria, llegant-li a la societat morellana i als visitants un preciós i ric patrimoni cultural i natural.

Abans de les vacances de Pasqua, els nostre alumnes van visitar-la i van gaudir d’aquest meravellós llegat. Tant la ciutat en sí, amb el seu característic entorn urbà medieval, localitzat al cim de la muntanya com els edificis medievals i renaixentistes que van visitar i els diferents museus, entre ells el de dinosaures, formen part d’eixe patrimoni cultural i natural que va servir-los per comprendre millor alguns temes de les matèries de socials i biologia essencialment.

Van poder observar com, per una banda, l’orografia determina l’economia del lloc i l’entramat urbà; per l’altra, com s’ha desenvolupat la història natural de la comarca de Els Ports i en conseqüència també la història cultural de Morella a través dels edificis tant civils com religiosos, especialment els que ens han arribat l’edat Mitjana.

Poder veure in situ, apreciar i reconèixer elements geogràfics, històrics i paleontològics estudiats en l’entorn, és més que un exemple de com entenem l’educació experiencial i per competències.