Com cada 30 de gener a La Salle i a l’arreu del món es celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, una celebració que celebren any rere any.

L’any passat ho vam fer conjuntament els centres concertats de l’Alcora i en aquest curs, a proposta de l’equip de pastoral de La Salle l’Alcora s’obrí a la resta de centres educatius del municipi.

L’objectiu va ser treballar la inclusió, el respecte i la tolerància front a la discriminació; donar testimoni dels nostres valors amb l’alegria de formar part d’una comunitat, d’un poble, d’una societat on cabem tots i on vivim en pau.

El lema que vam treballar va ser «sigues l’esclavó que la garanteix», al·ludint a la Pau, doncs des de cada centres s’han fet cadenes humanes que han portat murals i frases sobre la Pau que han decorat l’entrada de la Casa de la Vila, l’ajuntament, edifici emblemàtic que garanteix la llibertat, la tolerància, la democràcia, la justícia i la pau a l’Alcora.

Després de la posada en escena de la cadena humana, els centres (Puértolas Pardo, Comte d’Aranda, Grangel Mascarós, IES l’Alcalatén, IES Ximen d’Urrea i La Salle) han fet diferents activitats —parlaments, lectures de poesia, cants i balls— a favor de la Pau i l’alcalde, Samuel Falomir, ha llegit el manifest que ha conclós l’acte amb una cançó i solta de coloms.

Des d’ací s’agraeix la col·laboració de tots els centres d’educació obligatòria que van rebre la idea i han treballat per dur-la endavant, així com a l’Ajuntament de l’Alcora per posar al nostre abast tots els recursos que s’han necessitat.