Els dijous són el dia de la fruita, sabeu el què és?

Als alumnes d’infantil i primària se’ls recomana portar fruita per esmorzar aquest dia, amb l’objectiu de fomentar una dieta saludable.

El curs passat els alumnes de 3r d’ESO, en el seu projecte sobre l’alimentació i nutrició van realitzar un concurs per tal de conscienciar als xiquets sobre la importància de menjar fruita.

Va ser un projecte amb gran acceptació, en el qual, els alumnes de 3r estigueren tot el curs anotant el percentatge d’alumnes que portava fruita per esmorzar els dijous. Als guanyadors donaren premis mensuals i un premi final a la classe guanyadora, que per cert, va ser infantil de 5 anys.

Aquest any, els alumnes que de 3r d’ESO volen continuar amb el concurs, amb les mateixes normes:

  • Per a aconseguir el premi cal ser la classe amb el percentatge major d’alumnes que porten fruita (dijous).
  • Els alumnes de 3r d’ESO seran els encarregats d’anotar la quantitat d’alumnes que porten fruita cada dijous i cada mes hi haurà una classe guanyadora.
  • A final de curs, la classe que haja aconseguit més premis mensuals podrà gaudir d’un taller relacionat amb fruites elaborat pels alumnes de 3r d’ESO.

El nostre estil educatiu.

Al caràcter propi dels centres La Salle afirmem que el nostre projecte educatiu desperta la curiositat i per tant motiva l’aprenentatge. L’aposta per l’aprenentatge basat en projectes unit a l’aprenentatge cooperatiu (ECABP) no és cap moda metodològica, és el convenciment dels nostres educadors per donar resposta a les necessitats reals que la societat demanda als estudiants, on els valors i la cooperació, el foment de la capacitat crítica, la creativitat i la comunicació, són habilitats que han de tindre de cara al futur els nostres estudiants.

Aprenentatge – servei.

A La Salle l’Alcora, a més a més, intentem que els nostres projectes afavorisquen un aprenentatge significatiu, totalment experiencial i amb un caràcter social d’interés. En aquest cas els majors de 3r d’ESO, a més d’aprendre, fomenten els bons hàbits entre els companys de primària i infantil i realitzen tallers per als més menuts, on afermen allò adquirit a l’aula.