Els primers auxilis són l’atenció més immediata i provisional que es dóna a una persona accidentada o malalta abans de ser atesa en un centre sanitari o per professionals experts dels equips d’emergències.

Davant situacions d’emergència en les quals ocorre un esdeveniment inesperat  es necessita que actuem ràpidament i de forma eficaç  per tal de preservar la vida de les persones afectades o evitar mals majors.

Podem pensar que només els metges i altre personal sanitari és capaç de fer-ho, però no és així, els primers auxilis també poden realitzar-se per persones formades per saber què es el que s’ha de fer, quan s’ha de fer i com s’ha d’actuar davant situacions d’aquest tipus.

Ja està clar que tots podem actuar davant de situacions d’emergència, però per fer-ho necessitem formació i això és el que han fet els alumnes de tercer d’ESO a l’assignatura de Biologia gràcies a Rosa Canós, infermera de l’Hospital General de Castelló i mare de dos alumnes del centre que va acudir a l’aula amb Manolo (ninot cedit pel Col·legi d’Infermers de Castelló per tal de poder realitzar la reanimació cardiorespiratòria).

Rosa, va explicar als alumnes què és la RCP ( reanimació cardiopulmonar) i què s’ha de fer davant d’una situació d’aquest tipus. Després tots els alumnes amb les instruccions que Rosa els havia donat, van poder practicar amb Manolo.

Al col·legi La Salle s’educa per a la vida, a més, es fomenta la participació de tots els membres de la Comunitat Educativa (Germans, famílies, educadors…) en el procés educatiu dels alumnes co ho demostra aquesta experiència que, a més a més,  ha sigut molt gratificant tant per als alumnes com per a Rosa com a membre de la nostra Comunitat Educativa.

Agraïm a Rosa la seua disponibilitat  en la formació dels nostres alumnes; continuarem realitzant aquesta formació per als alumnes de 3r d’ESO en futurs anys dintre de l’assignatura de biologia humana.