Els gelats, alumnes de primer de primària, han començat el seu nou projecte de ciències socials “Els gelats…vivim junts” amb la representació de la festa de Sant Antoni.

Els dies anteriors a la celebració els alumnes van realitzar i van gaudir de diferents activitats relacionades amb aquesta gran festa tradicional alcorina. Amb l’ajuda de Davinia i Mari Carmen —mamà i àvia respectivament de la classe—, els alumnes van elaborar de manera simbòlica els prims. Els van pastar, els van donar forma, van empolsegar sucre i van embolicar el dolç més típic d’aquesta festa.

A primera hora del matí del mateix dia de la representació, vam tindre la visita de Cristóbal i Sari, membres de l’associació “La recua”. Cristóbal “El fornero”, vestit amb la roba típica, ens va contar la història de la recua arriera i la importància que, en el seu moment, va tindre per a fer conèixer la ceràmica de l’Alcora més enllà del nostre poble.

Amb una emoció extrema i una miqueta de nervis també, va arribar el dia de Sant Antoni al nostre cole, a la nostra classe. Clavaris amb el seu estendard, l’escolanet, fogueres, cavalls de fusta, animalets de peluix, les xiquetes dels prims amb els seus davantals blancs, el balcó del col·legi en funcions d’ajuntament, els companys de segon i moltíssimes famílies que ens van acompanyar al crit de VÍTOL A SANT ANTONI, van fer que els xiquets de primer de primària a través del joc i la convivència aprengueren moltes coses, més enllà de la mera celebració, d’una de les festes més representatives de la tradició alcorina. Vam viure en primera persona la il·lusió i l’esforç que sempre està darrere d’aquesta gran festa i de mantenir les nostres tradicions.

 VÍTOL A SANT ANTONI !!!